Валтери Ботас може да дебютира в световния рали шампионат, ако ангажиментите му към Мерцедес във Формула 1 позволяват, сподели пилотът след участието си в рали Арктик миналия уикенд.

„Ако караш рали веднъж в годината, то се получава много голяма пауза. Поради това някаква рутина се губи и в началото на състезание винаги се налага да свикваш наново. Но пак научих много и бях по-уверен в работата си с навигатора. Надпреварата ми достави повече удоволствие в сравнение с миналата година. Тогава всичко се получаваше далеч по-зле. И сега имаше трудности, но аз не съм опитен в тази дисциплина. Ще продължа да карам в ралита, но това зависи от много фактори. Календарът ми е много натоварен. Сезонът във Формула 1 ще се състои от 23 старта и е изключително трудно да се планира нещо друго", заяви Ботас.

„Да видим обаче какви възможности ще се появят. От значение е също така каква кола ще има налична. Ралитата са ми хоби, но не са евтино удоволствие, така че трябва да се проявява здрав разум", добави още той.

„Още не знам дали графикът ми ще позволи или не. Всичко зависи от това дали тогава ще имам някакви задължения с Мерцедес. в края на февруари летя за Англия, за да работя в базата на Мерцедес. Сега обаче няма смисъл, защото подготовката за сезона протича по съвсем различен начин. “, каза финландецът.