В навечерието на Гран При на Австралия, отборът на Ред Бул може да преживее временен период на помирение, тъй като ръководните фигури на тима се стремят да намерят общ език. Срещата на Кристиан Хорнър и доктор Хелмут Марко, на която присъстваха и висши представители на Ред Бул, създаде основание за оптимизъм относно разрешаването на вътрешните разногласия, които биха могли да засегнат представянето на отбора през сезона.

Това е първата стъпка към деескалация на напрежението. Към момента обаче проблеми на пистата не се виждат - Ред Бул стартира сезона с две двойни победи в първите две състезания, но няма гаранция, че това ще продължи, ако напрежението в бокса остане.

Gulliver/GettyImages
18 снимки

Неофициална информация сочи, че Хорнър е успял да повлияе на възприятията на ключовите лица в управлението на Ред Бул относно своето място и значимост в тима, като по този начин си осигурява оставане на своя пост в критичен момент.

Допълнителен успех за Хорнър е фактът, че е избегнал уволнение преди състезанието в Австралия - сценарий, който мнозина в Австрия очакваха. Също така се очаква и смекчаване на позицията на звездата на тима Макс Верстапен, който ясно е дал да се разбере, че няма да подкрепи отстраняването на доктор Марко от тима. Верстапен е сред тези, които призовават за бързо решение на вътрешните разногласия, подчертавайки желанието си фокусът да се насочи върху състезателните постижения.