Австрийското правителство одобри официално плановете за провеждане на стартове от Формула 1 в началото на юли. Предварителният календар включва две надпревари на пистата Ред Бул Ринг - на 5 и 12 юли. Състезанията ще са без публика. Австрия е сред страните в Европа, които внимателно вдигат ограниченията, наложени заради пандемията от коронавируса. Световният спорт спря рязко преди месеци и в момента редица първенства се опитват да възобновят условията си при нови условия и мерки за безопасност.

„Организаторите представиха пълен и професионален план. Концепцията (на F1) включва строги хигиенни мерки, както и регулярни тестове и здравни проверки за отборите и служителите им. Координацията между организаторите и регионалните здравни власти ще е от жизненоважно значение”, заяви здравният министър Рудолф Аншобер.

"За здравното министерство концепцията на Ф1 изпълнява изискванията за спиране разпространението на коронавируса", допълни той.

Официалното потвърждение от австрийска страна, че позволява провеждането на Ф1 стартове оставя на отборите един месец за подготовка. Очаква се в близките дни ФИА и Либърти Медия да оповестят утвърден календар, в който честотата на надпревари е особено висока.