Отборът на Уилямс във Формула 1 планира да задържи Сергей Сироткин за дълги години напред. 22-годишният руснак ще дебютира официално за базирания в Гроув тим през март, когато започва и новият сезон.

Бившият кадър на Рено си спечели мястото като партньор на Ланс Строл след дуел с ветерана Роберт Кубица. Полякът се задоволи с ролята на тест пилот. За договора на Сироткин се знае единствено, че е дългосрочен, а изпълнителният директор на Уилямс Майк О’Дрискол бе категоричен, че младокът не е просто временно решение.

Руски новобранец ще кара за Уилямс във Ф1

„Със Сергей сключихме договор за няколко години. Имам му голямо доверие. Никога не говорим за специфичните условия за всеки пилот, това е обичайна практика за доста от отборите във Ф1”, коментира О’Дрискол.

„Мога само да кажа, че договорът е за много години, така че очаквам да гледате Сергей доста време с екипа на Уилямс.”

Кубица - само тест пилот за Уилямс?

За руснака се знае, че получава сериозна спонсорска подкрепа от SMP Racing, а изпълнителният директор на компанията Дмитри Саморуков призна, че осигуряването на сделка за срок, надхвърлящ 1 година, е било от ключово значение. „Знаехме, че няма смисъл да парафираме контракт само за 1 сезон, като се има предвид работата на Сергей с отбора и колата. Нашата програма е разработена за повече от година. В сделката има доста гъвкави условия, но определено е за повече от една година”, допълни Саморуков.