Съветникът на "Ред Бул" Хелмут Марко може да бъде изгонен в борбата за власт при световните шампиони във Формула 1, призна лично той.

Шефът на отбора Кристиан Хорнер беше под напрежение след разследване за неприемливо поведение спрямо колежка от тима. Британецът беше оневинен миналия месец, но бащата на трикратния световен шампион Макс Верстапен Йос каза, че Хорнер трябва да напусне.

Марко, австриец като компанията "Ред Бул", която притежава отбора, също е част от играта за власт след смъртта на президента на фирмата за енергийни напитки Дитрих Матешиц през 2022 година.

"Имам среща утре. Това е правилното за мен", заяви той пред "Скай Германия" по време на Гран При на Саудитска Арабия на фона на съобщенията в Австрия, че е на път да бъде уволнен.

Той добави, че срещата е с новия спортен шеф на Ред Бул Оливер Минцлаф, който управляваше футболния отбор РБ Лайпциг.

На въпрос на австрийската телевизия ORF дали това може да е последното му състезание, 80-годишният Марко каза: "Възможността теоретично съществува".

Това предполага, че Хорнер може да е спечелил вътрешната битка в тима, особено след като информационната агенция PA съобщи вчера, че неговият обвинител е отстранен от "Ред Бул".