Бившият световен шампион от Формула 1 Жак Вилньов съвсем открито призна, че не е никак впечатлен от пилота на Торо Росо Даниил Квят. Според канадеца, който завоюва трофея за 1997 година, руският състезател е част от кралските гонки единствено заради своя произход и политическия чадър, разпънат над него.

„Той не се адаптира към Ред Бул, така че се върна в Торо Росо. Но откакто го направи не е отлепил”, коментира Вилньов. „Все още не е на нивото на Карлос Сайнс (съотборника на Квят – б.р.), а в добавка прави и глупави неща по пистата, от които не си взима поуки.”

В същото време канадецът не е много впечатлен и от Сайнс. „Карлос държи една права линия на представяне – той е същият пилот, който бе и преди 3-4 години. Освен това често плюе по Торо Росо ” – колата не била добра, не искал да бъде в отбора. Няма да се изненадам, ако тези двамата не продължат много дълго във Формула 1.”

„Времето на Пиер Гасли идва, но съществува и шансът Квят да остане, тъй като Ред Бул има нужда от руснак. Очевидно е, че той не заслужава това място през тази година. Той е там само и единствено заради изцяло политически и медийни причини”, заключи Вилньов.