Едната контролна електроника от болида на Шарл Льоклер, използвана по време на уикенда за Гран при на Бахрейн, може да е оцеляла. Тимът на Ферари провежда детайлно проучване в базата си в Маранело на компонентите от автомобила с №16. Според информация на италианското издание на Моторспорт първоначалните резултати са изключили също така вероятността за човешка грешка при монтирането на контролната електроника и батерията в неделя, но пък електрическата система е изключила заради лошо окабеляване.

В Маранело в момента текат допълнителни проверки на контролната електроника, за да установят дали може отново да се използва. Чрез поредица от работни цикли се установява дали всички параметри работят както трябва

Gulliver/GettyImages
57 снимки

В публикацията се казва също така, че електрическата система в колата на Льоклер угаснала заради прекъснато вследствие на неравностите по пистата окабеляване. Не е установена човешка грешка при поставянето батерията и контролната електроника, но е възможно да е имало проблем при монтирането на задвижващата система в болида на Льоклер преди състезанието. Търси се вариант съответните връзки да бъдат подобрени, така че това да бъде избегнато в бъдеще.