Вторият кръг от сезон 2019 във Формула 1 ще се проведе в Бахрейн, където трасето „Сахир” ще затвърди или ще промени баланса на силите. От Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) решиха да направят надпреварата още по-интересна, като добавиха и трета DRS зона, за да подпомогнат изпреварванията.

През последните 2 години Себастиан Фетел и Ферари неизменно взимаха победата насред пустинята, но сега не изглеждат като фаворити предвид слабото представяне в Австралия. Самият Фетел преди старта призна, че заради пясъка, който системно бива навяван върху асфалта всяка обиколка става непредсказуема, а пилотите трябва да бъдат много внимателни при изпреварващите маневри.

Пистата „Сахир” е дълга 5,412 километра, като съдържа в себе си общо 15 завоя. Денивелацията на трасето е 16,9 метра, като старт-финалната права е в най-ниската точка. Завои № 1, 4 и 10 са тези, които предлагат най-големи предпоставки за екшън. Те, както и дългите прави подлагат техниката на изключителни тежки изпитания по отношение на спирачките.

Насладете се на целия състезателен уикенд в Бахрейн (29-31 март) чрез преките предавания на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.