Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер предупреди настоящия световен шампион във Формула 1 и лидер във временното класиране Люис Хамилтън, че неговият най-голям опонент Себастиан Фетел няма да се откаже да преследва трона въпреки огромното си изоставане.

Звездата на Мерцедес отвори разлика от 40 точки между себе си и аса на Ферари след победата в Гран При на Сингапур, където Фетел завърши на трето място. Така при оставащи 6 състезания до края задачата на германеца става изключително трудна.

„Обикновено Себ е много добър, когато е под напрежение”, заяви Хорнер, с който в Ред Бул германецът спечели всичките си 4 световни титли.

„Определено няма да се предаде. Той и преди е изоставал с 40 точки, мисля, че беше през 2012 година (при дуела с Фернандо Алонсо и Ферари – б.р.). Очевидно би бил разочарован, ако загуби от Люис в тази надпревара.”

„Колата на Ферари е много бърза. Остават 6 състезания до края, което значи възможни 150 точки. Всичко може да се случи, но и преднината на Люис не е малка. Изглежда той командва парада в момента. Просто трябва да бъде постоянен до края на годината. Битката ще бъде тежка за Фетел”, допълни Хорнер.