Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър заяви, че той и екипът му не искат Макс Верстапен да се превръща в „ПР робот“. Неговото изказване идва на фона на множеството критики, които трикратният шампион отправи през последните години към организаторите на шампионата.

Верстапен е един от най-големите противници на спринтовия формат, който беше въведен в среда на 2021 година и използва всеки възможен момент, за да го критикува. Освен това нидерландецът не е фен на навлизането на множество улични писти, които изместват класическите трасета от календара на Формула 1 през последните години.

„Ние вярваме в свободното мислене на нашите пилоти. Те не са роботи и си имат собствени мнения. А Макс има и глас като световен шампион. Ние не го ограничаваме да дава само ПР цитати. Той е много откровен млад човек и казва нещата както ги вижда. За мен това всъщност е доста ободряващо“, каза Хорнър пред motorsport.com.

„Мисля, че той се променя и помъдрява малко. Сега има и повече окосмяване на лицето си. Но като цяло той си е същият. Идва, кара колата и дава всичко от себе си. Той не харесва цялата шумотевица около Формула 1, но и никога не ѝ се е наслаждавал. Той върши работата си професионално. Той си е състезател, който е стъпил на земята. Ако не кара Формула 1 той или кара GT коли, или се състезава онлайн. Той живее и диша за състезанията“, коментира Хорнър.