Главният изпълнителен директор на Ред Бул в отдел корпоративни и спортни проекти - Оливер Минцлаф, бе категоричен, че тимът във Формула 1 ще продължи да просперира и след напускането на Ейдриън Нюи.

„Хелмут е в близки връзки с Ред Бул и имаме много за какво да му благодарим. Той демонстрира невероятен кураж, доверявайки се на Макс да седне в болид от Формула 1 на 17-годишна възраст. А отборът може да продължи да постига успехи под ръководството на Хорнер", сподели Минцлаф пред Билд.

„Ейдриън свърши страхотна работа през годините. Изигра огромна роля за спечелването на общо 13 световни титли. Жалко е, разбира се, че ни напуска, но всичко беше обсъдено много честно и с уважение. Зад себе си той оставя уникално наследство и структура, за чието изграждане сам помогна. Разбира се, че ще ни липсва – и като личност, но и утре ще сме наясно как се прави много бърз автомобил за Формула 1“, каза още той.

„Желанието ни за 2026 г. е да продължим от там, където сме в момента: върха на Формула 1. Разбира се, за подобно нещо няма гаранции, но докато ние сме доказали, че сме в състояние да се справим с големи промени в правилата, то други отбори не са успели да намалят разликата до нас в продължение на три години", допълни директорът на компанията.

„Макс също осъзнава това и поради тази причина се чувствам напълно оптимистично настроен за бъдещето. Ние не се подготвяме за 2026 г. от вчера. Разбира се, конструирането на собствена задвижваща система е огромна задача, но сме уверени, че и с това ще се справим. Това е следващият етап от развитието на Ред Бул Рейсинг“, коментира Оливер Минцлаф.