Подготовката за първите два старта от Формула 1 през 2020 г. – на 5 и 12 юли в Австрия – върви по план, заяви Хелмут Марко. Съветникът на Ред Бул допълни, че битката според тима от Милтън Кийнс ще е между тях и Мерцедес.

„Подготовката за състезанието върви по план, като по часовник. Сега само трябва да запазим спокойствие“, заяви Марко

В крайна сметка не знаем колко състезания ще успеем да проведем, така че този старт е дори по-важен от обикновено. Издръжливостта е от ключово значение. Всяка грешка може да струва титлата. И пилотите не бива да бъркат. Очакваме битката да е между нас и Мерцедес. Смятаме, че Ферари не е на нивото на лидерите.“

Мнението на Марко относно разпределението на силите е подкрепено от бившия пилот и настоящ телевизионен експерт Марк Шурер. Според него няма да има драстична промяна в сравнението с показаното на предсезонните тестове през февруари.

„Тогава бе очевидно, че Мерцедес и Ред Бул задаваха темпото, докато Ферари изоставаше. Липсваше им максимална скорост. Ферари има нова концепция с малко по-висока задна част. Такава кола е много трудно разбираема. Искат се много опит и километри, каквито Скудерията не е в състояние да натрупа. Дори симулаторът не може да компенсира точно тази липса“, обясни Шурер.

Междувременно друг бивш F1 състезател – Гийдо ван дер Гарде – смята, че Макс Верстапен има истински шанс да спечели титлата през 2020 г.

„Надявам се Макс да е първият нидерландски световен шампион. Определено мисля, че това е възможно да стане с Ред Бул. Тази година има реален шанс, но Люис Хамилтън още се състезава. Той е най-голямата заплаха. Има опита и знае какво е да спечелиш титла“, сподели Ван дер Гарде.