Шарл Льоклер с Ферари ще потегли от първа позиция на стартовата решетка за Гран При на Италия на пистата в Монца в неделя. Монегаскът остави на повече от десета зад себе си най-бързия в последната свободна тренировка Макс Верстапен. Световният шампион с Ред Бул, който ще стартира с пет места назад в утрешното състезание заради смяна на части от двигателя, води със 109 точки на Льоклер в генералното класиране при пилотите.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„Невероятно е. Не беше лесна квалификационна сесия, но знаех, че разполагаме с потенциала в колата. В последната обиколка трябваше да покажа най-доброто и успях да го сторя. Много съм щастлив от обиколката и от представянето ми. Надявам се утре да повторим това, което направихме през 2019“, коментира Льоклер.

Трети в днешната квалификация се нареди съотборникът на монегаска в тима на „черните кончета“ Карлос Сайнц. Топ 10 допълниха още Серхио Перес (Ред Бул), седемкратният първенец на планетата Люис Хамилтън (Мерцедес), Джордж Ръсел (Мерцедес), Ландо Норис (Макларън), Даниел Рикардо (Макларън), Пиер Гасли (АлфаТаури) и Фернандо Алонсо (Алпин).