Пилотът на Ферари – Шарл Льоклер, остана на само 0.048 секунди от полпозишъна за неделната Гран При на Австрия, в която от първото място ще стартира Макс Верстапен.

След квалификацията на „Ред Бул Ринг“, в своето телевизионно интервю, Льоклер заяви, че се радва, че най-накрая е имал една чиста квалификация, която му е позволи да стигне до първата редица. Той също така отбеляза и усилената работа, която е бил свършена във фабриката на Ферари в последните седмици, за да могат Льоклер и Карлос Сайнц да получат по-рано от планираното подобренията по своите коли.

„Хубаво е, че най-накрая отново имахме чиста квалификация и сме на първата редица. В последните състезание усещането на колата се подобряваше и днес беше важно в Q1 и Q2 да изградя своята обиколка за Q3, след което дадох всичко от себе си в последната обиколка. Бях много близо до Макс, но не достатъчно. Като цяло мисля, че не очаквахме да сме толкова близо до Ред Бул днес, което показва, че сме направили добра крачка напред.

Бих искал да благодаря на момчетата във фабриката. Знам, че е само квалификация, но работата, която свършиха те през последните две-три седмици, да имаме тези подобрения по-рано от очакваното, беше невероятно. Това ни помогна да се представим толкова добре днес. Сега трябва да затвърдим това представяне в състезанията утре и в неделя“, заяви Льоклер.

„Още от началото на тренировката усещането беше добро. Разликите бяха много малки днес и беше много сложно и трябва наистина да караме чисто, което и направихме, така че съм доволен“, добави още монегаскът.

Той също така беше попитан дали ще може да дублира своята победа в Гран При на Австрия от миналата година, но категорично заяви, че големите фаворити в неделя ще бъдат Верстапен и Ред Бул.

 „Да, състезателното ни темпо в Монреал беше добро. Но отново, постоянството е нещо, върху което ние трябва да работим. Ще видим в неделя дали ще имаме същото темпо като в Монреал, но Ред Бул си остават фаворити в състезателно темпо. Ще бъде трудно, но ако можем да ги затрудним ще дадем всичко от себе си“, обясни Льоклер.