Новият пилот на Ферари Шарл Льоклер заяви, че в началото е изпитвал уплаха от всичко свързано с Формула 1. 21-годишният пилот записа добър дебютен сезон за Заубер, което накара Ферари да го поиска вместо ветерана Кими Райконен. Не всичко обаче е вървяло така добре за родения в Монте Карло състезател.

"Като за начало е малко плашещо да говориш пред толкова много хора. Всичко, което кажеш ще бъде анализирано не само от твоя отбор, но и от много други хора. Накрая свикваш с това, но е трудно в началото. Плюс това екипът ти е много по-голям и представянето ти зависи от много повече хора. Всичко това изискваше време", заяви Льоклер .

Той отчете, че продължителността на състезанията е било от нещата, с които му е било най-трудно да свикне: "Спомням си, че намирах първите си състезания във Формула 1 за извънредно продължителни сравнение с тези от Формула 2. След около 20 обиколки си мислиш, че финишът е след една или две, но тогава ти казват, че предстоят още 40. Това си е много", отбеляза младият пилот на Ферари. /БГНЕС