Пилотът на Ред Бул Серхио Перес ще пропусне днешния медиен ден в Австрия преди неделното състезание от Формула 1. От тима обявиха, че мексиканецът се е почувствал зле вчера вечерта и няма да се появи на "Ред Бул Ринг" за традиционните срещи с медиите.

„Чеко няма да бъде на пистата днес. Снощи той започна да се чувства зле и днес си почива, за да е сигурно, че ще бъде във възможно най-добро здраве за състезанието този уикенд“, се казва в изявлението на Ред Бул, цитирано от репортери на пистата.

За мексиканеца ще бъде изключително важно той да се възстанови и да бъде в топ форма още утре, тъй като в Австрия ще се проведе вторият за годината спринтов уикенд. Това означава, че за пилотите ще има само един час за подготовка преди да започнат и важните сесии на „Ред Бул Ринг“.

Припомняме, че форматът бе променен и още в петък има първа и единствена тренировка, след която пилотите ще премерят сили в квалификацията за неделното състзание. В събота пък предстоят квалификацията за спринта и самото спринтово сътезание.