Испанският пилот Карлос Сайнс каза, че не изпитва лоши чувства към седемкратния световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заради предстоящото преминаване на британеца във "Ферари" като негов заместник.

Хамилтън ще заеме мястото на Сайнс и ще кара заедно с Шарл Льоклер в италианския отбор през следващия сезон.

"Това е начинът, по който работи този спорт. Изпитвам голямо уважение към Люис и към успехите, които е постигнал, както и към неговия избор да се присъедини към "Ферари", каза Сайнс, седнал до Хамилтън на пресконференция преди Гран При на Бахрейн, първи старт от новата кампания.

"Бих направил същото на негово място", добави 29-годишният състезател, който замени четирикратния шампион Себастиан Фетел в базирания в Маранело отбор през 2021-а.

Хамилтън, който не е печелил състезание от 2021 година, продължи за две години споразумението си с "Мерцедес" едва миналия август, но активира клауза за прекъсване, за да парафира договор с "Ферари".

"Ферари" са най-успешният отбор в спорта, но не са печелили титла при пилотите след Кими Райконен през 2007-а.

"Между всички нас има огромно уважение и аз изпитвам голям респект към Карлос. Не чувствам да има някаква враждебност или нещо подобно. Това не е нещо лично, това се случва в този състезателен свят и се надявам нищо да не се промени между нас", заяви Хамилтън.