В четвъртък сутринта новината за преминаването на 7-кратния световен шампион във Формула 1 - Люис Хамилтън, от Мерцедес във Ферари звучеше като обикновен слух. В хода на деня обаче това се оказа истина, която вечерта беше потвърдена и от двата отбора.

Също така, в четвъртък по спешност новината беше съобщена на екипа на Мерцедес в Бракли, като се оказа, че Тото Волф е научил за раздялата от Хамилтън в сряда сутринта.

Стана ясно че първите информации в медиите в Испания и Италия, са се появили благодарение на Карлос Сайнц-старши. Точно победителят в последното издание на рали „Дакар” е бил този, който е съобщил на испанските медии за развръзката, оствила сина му без място във Формула 1 за сзон 2025.

Самият Сайнц-младши държеше да остане във Ферари, но също така имаше и претенции да подпише новия си договор с тима преди началато на сезона. Това в последните седмици се трансфира в желание Карлос да научи съдбата си преди първия старт тази година, така че в това отношение желанието му е изпълнено от италианския отбор.