Карлос Сайнц беше един от големите губещи след финала на Гран При на Австрия, тъй като беше сред тези, които получиха и късни наказания и испанецът отстъпи от 4-о на 6-о място. Но се оказа, че пилотът е недоволен от работата на Ферари в хода на състезанието – Карлос е на мнение, че от тима не са му дали равен шанс с този на Шарл Льоклер за добро представяне.

В началото Сайнц искаше по радиото Леклер да го пропусне тъй като смяташе, че има по-добро темпо със средно твърдите гуми, но тимът му отказа, а при спиранията при виртуалната кола за сигурност двамата пилоти на Ферари бяха повикани едновременно в бокса – питът на Леклер се забави, а този на чакащия зад него Сайнц – още повече и това му струва време.

След това, в последните 10 обиколки преди финала Сайнц се бори със Серхио Перес за третото място, но мексиканецът го изпревари. Все пак Карлос го задържа достатъчно, за да е по-спокоен Льоклер, че ще задържи второто си място.

„Разбира се, че не съм доволен – заяви Карлос през DAZN ES. – Имах по-добър ритъм и скорост, но работих за тима – в първата серия обиколки изпълних всичко, което искаше отборът от мен и след това дойде двойният бокс, който компрометира състезанието ми, тъй като трябваше да чакам зад Шарл. Когато през цялото време работех като отборен играч, въпреки че имах по-добро темпо, но тимът взе определени решения, то накрая се чувствам като глупак.”

След състезанието обаче шефът на тима Фредерик Васьор обяви, че всички във Ферари „са щастливи”, а президентът на компанията Джон Елкан допълни, че това е било най-доброто състезание на Скудерията от началото на сезона.