Пилотът на Ферари Карлос Сайнц е уверен, че представянето на Скудерията не е толкова лошо, колкото изглежда отстрани и тимът ще е по-близо до Ред в предстоящата Гран При на Нидерландия на „Зандвоорт”. На „Спа” Сайнц стартира първи и завърши трети, зад двамата пилоти на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес, които тръгнаха 13-и и втори.

Състезанието на „Зандвоорт” е домашно за световния шампион и лидер в класирането Макс Верстапен и оранжевата армия фенове по трибуните ще очакват повторение на победата му от миналата година пред родна публика.

„Не мисля, че сме толкова зле, колкото изглежда отстрани – обясни Сайнц, който вчера навърши 28 години. – Мисля, че този уикенд можем да сме отново силни и да се борим за първото място в квалификацията и победата в състезанието.”

Карлос даде интересни примери за това, че и Ферари могат да се връщат в челото ако стартират по-назад.

„Ред Бул вдигнаха леко летвата, състезание след състезание, но наскоро – в Австрия например, бяхме по-бързи от тях и ги победихме с голям аванс, а във Франция настигнах и изпреварих Перес, въпреки че тръгнах от 20-ото място. Това беше преди три състезания. Не вярвам, че представянето им се е подобрило толкова много само за три състезания.”

По-бавната „Зандвоорт”, където завоите са много повече и където по-добрата аеродинамика винаги дава предимство, би трябвало да е по-подходящо трасе за Ферари този уикенд.

Верстапен и другият пилот на Скудерията Шарл Леклер също прогнозираха, че разликата между двата тима ще е много малка на „Зандвоорт”, но все още е трудно да се каже в чия полза ще е тя.