Карлос Сайнц говори след официалното представяне на болида на Ферари за сезон 2024. Испанецът говори за трансфера на Хамилтън, който ще заеме неговото място през сезон 2025.

"Бях изненадан, като всеки друг. Разбрах новините по-рано от останалите и имах няколко седмици да го осмисля, както и да се подготвя за представянето на новия болид и първото състезание за сезона". сподели испанският пилот.

Сайнц излезе с кратко изявление, с което съобщи, че ще напусне "Скудерията" през 2025-а година, но сега за първи път коментира случвашото се в италианския тим.

"Получих много съобщения от хора, които ме подкрепят. Искам да им благодаря, както и на близките ми у дома. Все още не знам кой ще е следващият ми отбор. Имам време да реша и изглежда има няколко опции. Предстоят ми може би най-важните години в кариерата ми и трябва да съм сигурен, че съм на правилното място", каза още той.

"Това че няма да съм пилот на Ферари през 2025-а година не означава, че не искаме да станем шампиони този сезон", завърши Сайнц.