С всяко следващо състезание се приближаваме към края на поредния интригуващ и изпълнен с разнообразни емоции сезон във Формула 1. Един от последните шансове за пилотите на покажат на какво са способни беше в Гран При на Япония.

В лагера на "Ферари" настроението беше приповдигнато след 3 победи в последните 4 старта и видимо подобрение спрямо стартовете преди лятната пауза. Сега те влизаха в старта с амбицията да завършат сезона добре, за да създадат солидна платформа за догодина.

В "Мерцедес" се върна спокийствието след победата на Люис Хамилтън в Сочи, прекъсвайки серията от 3 поредни успеха на състезателите на "Ферари". Разликата между Хамилтън и другия пилот на тима Валтери Ботас е над 50 точки, което значи, че всичко е в ръцете на британеца, за да спечели поредна титла от Формула 1.

При "Ред Бул" настроението не е толкова добро, след като след рестарта на шампионата отборът определено не постига очакваните резултати. Макс Ферстапен и Александър Албън се надяват да се завърнат към успешните състезания за край на шампионата.

Тези и други отзиви може да видите в горното видео.