Една от най-обсъжданите теми по време на Гран При на Великобритания във Формула 1 е мястото на Серхио Перес в Ред Бул. Преди дни се появи информация, че мексиканецът все пак може да не бъде съотборник на Макс Верстапен другия сезон, въпреки че подписа нов договор наскоро.

След това пък започна да се спекулира, че Даниел Рикардо е готвен за сензационен заместник на Чеко в Ред Бул. Австралиецът не успя да избегне въпрос по темата и отговори завоалирано.

„Никога не бих правил никакви предвиждания в този спорт. Моето усещане е, че с всяка изминала година всичко става все по-сложно. Формула 1 се разраства. Има все повече холивудски елементи, ако може така да се каже – като профил на спорта, като наратив и със сигурност като непредсказуемост", каза той.

„Дали имам каквото и да е доказателство, че ще отида някъде другаде? Не. Луди неща се случват, но определено не мога да кажа, или да си мисля, или да предвидя каквото и да е. Затова върша своята работа“, допълни Рикардо.

Серхио Перес все още може да спаси мястото си в Ред Бул, като подобри сериозно представянето си. За негово съжаление обаче ще потегли от 19-ата позиция на "Силвърстоун", след като допусна грешка в квалификацията и затъна в чакъла.