Темата с бъдещето на Даниел Рикардо бе една от най-обсъжданите преди Гран При на Сингапур, а и след състезанието. Пилотът на РБ Виза може би кара последното си състезание във Формула 1, след като през последните дни се спекулира, че той ще бъде заменен още от следващия уикенд.

„Има много емоции. Наясно съм, че това може да е краят, също така съм и изтощен след състезанието. Има поток от много емоции, чувства и умора. Кокпитът е нещо, с което свикнах много през последните години. Просто искам да се насладя на момента“, каза австралиецът през сълзи след надпреварата на "Марина Бей".

Феновете направиха и като че ли прощален подаръ на Рикардо, като гласуваха за него за "Пилот на деня", въпреки че австралиецът завърши 18-и.

„Трябва да призная защо се върнах след стинта в Макларън. Винаги съм казвал, че не искам просто да съм на решетката, исках да се опитам да се боря в челото и да се върна в Ред Бул. Очевидно това не се случи, така че сега трябва да попитам себе си какво още мога да постигна?

Давам най-доброто от себе си, да кажем, че щастливият край не се случи, но и трябва да погледна назад към това, което беше. Горд съм с тези малко над 13 години. Обикновено „пилот на деня“ не е нещо, на което ние пилотите обръщаме внимание, но днес мога да кажа, че е нещо, което оценявам. Точно днес това означава нещо малко повече“, заяви Рикардо.