Австралиецът Даниел Рикардо от тима на "Ред Бул" даде най-добро време и във втората свободна тренировка преди Гран при на Унгария във Формула 1 на пистата "Хунгароринг".

След като спечели сутрешната първа сесия, в следобедната Рикардо отново даде сериозна заявка за неделното състезание, след като направи най-бърза обиколка за 1:18.455 минути. Втори се нареди пилотът на "Ферари" Себастиан Фетел.

Германецът, който е водач в генералното класиране, изчисти грешките, които направи сутринта, и остана на едва 0.183 секунди зад Рикардо. С трето време във втората тренировка завърши финландецът Валтери Ботас.

Състезателят на "Мерцедес" завърши на точно 210 хилядни от секундата зад Рикардо. Сънародникът му Кими Райконен ("Ферари") се нареди четвърти с време 1:18.755 минути, докато пети остана Люис Хамилтън с "Мерцедес".

Британецът приключи с време 1:18.779 минути. Втората тренировка бе прекъсната за повече от 15 минути, след като германецът Патрик Верлайн заби управлявания от него "Заубер" в предпазната стена на влизането в един от завоите. За щастие германецът се размина с тежка травма и успя да излезе невредим от силно повредения си болид.