Сериозен сблъсък беляза уикенда за Гран При на Канада. Не такъв на пистата, а извън нея. Още преди квалификацията в Монреал световният шампион във Формула 1 за 1997 година - Жак Вилньов, се изказа много остро относно представянето на Даниел Рикардо. 

„Защо е още в F1? През последните четири-пет години слушаме едно и също нещо: „Трябва да направим колата по-добра за него, бедният той“. Съжалявам, но не. Това е Формула 1. Може би полагаш усилия за пилот като Люис Хамилтън например, който е спечелил множество шампионати, но не и за състезател, който не се справя“, бе само част от изказането на канадеца.  

Даниел Рикардо обаче показа на всички, че все още може да се представя на ниво. Пилотът на РБ Виза завърши квалификацията за Гран При на Канада с пето време и не пропусна да отговори на критиките.

„Все още не знам какво точно е казал. Чух, че е говорил глупости. Но той винаги го прави. Мисля, че си е удрял главата твърде много пъти. Не знам дали играе хокей на лед или нещо подобно. Няма да му обръщам внимание. Всички хора като него могат да го д***т. Всичко е наред при мен. Оставям ги зад гърба си“, заяви австралиецът.

„Винаги разглеждам и анализирам нещата, които съм сбъркал. Може би отделям твърде много време за странични дейности и като стигнем до състезанието, вече съм прегорял… Нямам нищо против конструктивни критики от тима. След Монако проведохме много отворена дискусия. Пристигайки за настоящия уикенд се чувствах по-добре – искащ да успея и готов да кажа „майната ви“ на някои хора“, каза още Рикиардо.

„Досега не само квалификацията, а и целият уикенд върви добре. Останахме на по-малко от 0,2 сек от полпозишъна", допълни той.

Факт е, че Даниел Рикардо има едва пет точки от началото на сезона, като на два пъти не завършва в състезанията. Австралиецът изостава от съотборника си в РБ Виза Юки Цунода, който получи и нов договор по време на уикенда за Гран При на Канада. Бъдещето на Рикардо обаче остава неясно, като тази вечер в Монреал той има шанс да покаже, че заслужава мястото си във Формула 1.

Гран При на Канада стартира в 21:00 часа и ще бъде излъчено пряко по DIEMA SPORT 3.