Даниел Рикардо си постави много високи цели през сезон 2024. Пилотът на Виза РБ заяви, че иска да се бори редовно за места в топ 5 и да се доближи до челото.

„Ще бъде бърз, но ако и изглежда добре, това е хубаво. В момента се случват много неща в този отбор. Според мен те са нещо повече от поредната фаза на изграждането на тима. Това е нещо повече от младежки отбор на Ред Бул, което е нещо наистина важно“, сподели австралиецът

„Мексико [2023 г.] беше второто ми състезание след контузията. Карах за отбор, който се бореше да постигне тези резултати при тези трудно обстоятелства. Това ни дава много надежди за тази година. Сега навлизам в пълноценна предсезонна подготовкa и имам голямо самочувствие в себе си. Затова мисля, че могат да се случат някои добри неща", допълни той.

„Да се върна на подиума със сигурност би било невероятно. Разбира се, ако кажете: „О, ти имаш само един подиум тази година, а останалите резултати са места около 10-то“. Не, не искам това.“

„Бих предпочел цял куп класирания в топ 5, без подиум. Просто трябва да покажа постоянство и да се доближавам до челото. Това е нещо, което наистина искам. Този случай напомня за втората ми година в Рено [през 2020 г.], за която хората вече забравиха“, завърши Рикардо.