Ред Бул Пауъртрейнс може да доставя двигатели на 4 отбора според ръководителя на тима Кристиан Хорнер. Както е известно, "биковете" ще използват собствените си задвижващи системи от 2026-а година натам. Оказва се, че има и други тимове, които биха използвали двигателите на Ред Бул.

„С нас вече се свързаха различни екипи. Някои отбори се опитват да разберат кой ще създаде най-конкурентоспособната задвижваща система. В момента обаче ние сме съсредоточени изцяло върху двата отбора на Ред Бул, защото искаме да се научим да ходим преди да тичаме“, посочи Хорнер.

„Ако нещо се появи по-късно, то сме отворени за работа с точния партньор. С инфраструктурата, с която разполагаме, може да доставяме двигатели на четири отбора“, продължи шефът на Ред Бул.

„Това няма да е проблем от гледна точка на възможности. В бъдеще, както казах, сме отворени към такъв вариант. Но в краткосрочен план сме съсредоточени върху двата екипа на Ред Бул. А и с цените, които налага ФИА, доставката на клиентски мотор дори е на загуба“, добави той.