Отборът на Ред Бул и Международната автомобилна федерация - ФИА, са все по-близо до това да постигнат съгласие за наказание на "биковете" заради тяхното прескачане на тавана на бюджетите през сезон 2021. 

Sky Sports научи, че става въпрос за минимално наказание, което няма да повлияе на класиранията при пилотите и конструкторите нито през този, нито през миналия сезон.

Най-вероятно санкцията ще е чисто финансова, което е най-добрият вариант за Ред Бул и Макс Верстапен. Въпреки че хора в спорта като Люис Хамилтън, Тото Волф и Зак Браун се надяват на по-сериозно наказание, до такова изглежда няма да се стигне. Именно шефът на Макларън - Зак Браун, определи действията на "биковете" за измама.

Guilliver/GettyImages
29 снимки

ФИА разкри миналата седмица, че Ред Бул наистина е прекрачил границата, но и от федерацията предпочетоха да запазят цифрите в тайна. Различни медии предполагат, че става въпрос за сума от порядъка на 1.8 милиона долара над позволените 145 милиона.

Директорът на отбора Кристиан Хорнър обеща миналата седмица в Тексас, че детайлите ще станат публични след подписване на споразумението.

Разговори между Хорнър и представители на ФИА се състояха и през този уикенд, когато Формула 1 гостува в Мексико, за едно от последните състезания през сезона.