Съветникът на Ред Бул - доктор Хелмут Марко обясни какви са сценариите, които биха позволили на Макс Верстапен да си тръгне от Милтън Кийнс преди края на настоящия му договор. Котрактът на трикратния световен шампион с „биковете“ е до края на 2028-а година, а по всичко личи, че към момента двете страни не възнамеряват да се разделят.

Не е изключено това да се промени в следващите близо пет години, особено, ако Ред Бул потъне в класирането при въвеждането на новите правила, които ще влязат в сила през сезон 2026. В интервю с австрийската ServusTV Марко разкри, че Верстапен има клаузи, обвързани с представянето на Ред Бул, които биха му позволили да си тръгне предсрочно.

„Във всеки договор във Формула 1 има определени клаузи. Това важи и за контракта на Макс. Не мисля, че астрономическите суми са тема за него. За него е важно да има силна кола. Разбира се той иска да е успешен пилот, все пак не става по-млад. Ако Макс спре да вижда светлина в дъното на тунела с Ред Бул и критериите за резултатите започнат да играят роля е ясно, че той ще започне да се оглежда към другите отбори“, обясни Марко.