Пилотът на Астън Мартин - Ланс Строл, финишира на десета позиция първото състезание от сезон 2024 във Формула 1. Канадецът имаше контакт с Нико Хюлкенберг в началото на надпреварата, заради който се озова в дъното на колоната. Въпреки това състезателят направи забележително каране и успя да си пробие път напред и да спечели последната точка в Бахрейн.

Макс Верстапен за пореден път беше най-бърз, а Карлос Сайнц се качи на подиума и спечели наградата "Пилот на деня". Строл обаче беше този, който изуми с непримиримия си дух.

„Приятно е да спечеля точка, след като бях последен в първата обиколка на състезанието. Имах добро излизане от първи завой, но след това бях ударен от Нико Хюлкенберг и се озовах в дъното на колоната. Знаех, че оттам нататък състезанието ще е дълго. Затова се съсредоточих върху управлението на гумите и направих няколко добри изпреварвания на пистата. Стратегията на отбора също беше добра“, каза Строл.

Освен това по радиото след последната обиколка в отбора се шегуваха, че фойервеките са в чест на страхотното пилотиране от Ланс.