Новият пилот на Макларън Даниел Рикардо смята, че принудителната пауза, в която влезе спортът заради пандемията от COVID-19, може да е удължила в някаква степен кариерата му

„Направихме истинска тренировъчна програма, до каквато така и не стигахме преди. По принцип провеждаш подготовка (между сезоните), но е трудно да поддържаш постоянни занимания, когато започнеш пак да пътуваш. Сигурно хората си мислят, че в понеделник (след състезание) се връщаш във фитнеса, изкарваш там вторник, сряда и четвъртък, след което се връщаш на пистата. При последователни надпревари обаче понеделникът е по-скоро за почивка. Във вторник е възможно да потичаш, но пак си на лека тренировка. А в сряда вероятно отново си на път.”

„Сега виждаме сериозни резултати. Част от тях се дължат на упражненията. Друга – и тя е черешката на тортата – идва от това, че не прескачаме из времевите зони и не изкарваме по три дни седмично по самолетите някъде из въздуха. Мисля, че ползите ще са чудесни. Кой знае, може да удължи малко кариерата ми.”