На фона на незадоволителното представяне на Серхио Перес в последните няколко месеца, най-вече в квалификациите във Формула 1, вече се появиха спекулации, че неговото бъдеще в Ред Бул е под въпрос. Те бяха допълнително подхранени и от завръщането на Дениъл Рикардо на стартовата решетка.

Както е известно до края на сезона австралиецът ще кара за екипа на Алфа Таури, където ще заеме мястото на уволнения Ник де Врийс. Не е тайна, че целта на Рикардо е завръщане в челото на колоната, а самият той сподели, че времето в Алфа Таури ще бъде перфектният момент да убеди шефовете на водещите тимове, че той все още има желанието и хъса за победите.

От Ред Бул вече заявиха, че Рикардо е реален претендент за място в тима, но за сезон 2025, а не за догодина, когато пилоти на „биковете“ отново ще бъдат Макс Верстапен и Перес. Договорът на Верстапен е до края на 2028 година, докато този на Перес изтича догодина.

Преди началото на уикенда за Гран При на Унгария мексиканецът говори пред медиите на „Хунгароринг“ и разбира се коментира ситуацията със своето бъдеще. Той заяви, че завръщането на Рикардо не променя неговата ситуация.

„Съжалявам за Ник, той получи много малко време, в това отношение нещата бяха брутални. Никога не знаеш какво ще ти предложи бъдещето, но поне за сега, неговото не е свързано с Формула 1.

„От друга страна аз се радвам за Дениъл, той е много мотивиран, радвам се за него, това е страхотна възможност за него. От моя страна нещата не се променят. Аз карам за Ред Бул, а освен Дениъл има още Юки (Цунода), половина колона би се радвала да кара за Ред Бул, така че няма голяма промяна за мен“, каза Перес.