Молбата на Мерцедес за преразглеждане на ситуацията между Люис Хамилтън и Макс Верстапен от Бразилия бе отхвърлена. Няма да има ново разследване.

Стюардите проведоха изслушване вчера следобед, но отложиха решението за днес. Бе разгледана нова информация, за да се прецени дали представлява нови доказателства по случая.

Решението излезе точно по време на общата пресконференция на Тото Волф и Кристиан Хорнер в Катар. Шефът на Мерцедес заяви, че не очаква да се случи нещо особено, но било въпрос на принцип отборът да поиска преразглеждане. Ръководителят на Ред Бул каза, че ново разследване би създало опасен прецедент. На двамата им бе съобщено какво се случва, докато още отговаряха на въпроси.

С това се слага край на сагата покрай липсата на разследване на инцидента между Хамилтън и Верстапен от миналия уикенд. Молбата на Мерцедес за преразглеждане бе подадена, след като F1 публикува кадрите от онборд камерата на пилота на Ред Бул. Те липсваха, когато стюардите на Интерлагос решаваха дали ще разследват ситуацията.

„Напълно очаквано“, заяви Волф, разбирайки за решението.

„Ние искахме да предизвикаме дискусия, защото вероятно това ще е тема в следващите стартове и постигнахме целта си. Наистина не смятахме, че нещата ще стигнат по-далеч.“

Хорнер нарече решението правилно.

„Иначе щяха да отворят кутията на Пандора по отношение на куп инциденти, случили се по време на това състезание“, добави той.