От Ред Бул коментираха начинът, по който болидът на Серхио Перес бе извадена от трасето в Монако след удар на мексиканеца в квалификацията. Заради характеристиката на пистата в Монте Карло, колите биват вдигани с кран високо във въздуха при проблеми. Това, разбира се, не е желано от отборите, тъй като другите могат да видят спецификите на пода и цялата долна част на болида.

"Разбира се, че не ни харесва. Подът е много важен, но ако нямат другите части, то много трудно ще ни копират. Подът е много по-комплексен, вижда се връзката с предното и задното крило. Колата на Мерцедес бе по-дълго във въздуха, но мисля, че никой не се интересуваше от нея, както от нашата", заяви съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко пред Motorsport.com.

Шефът на "биковете" Кристиан Хорнър също не остана по-назад и коментира случката шеговито: "Много е грубо да гледаш под полите на хората". Той обаче е сигурен, че всички отбори работят тайно с фотографи и това не са първите снимки, които получават на болида на Ред Бул.

"Правят се снимки на болида в и около бокса. Всеки отбор наема "шпиони", които да заснемат колите, докато по тях се работи - това е често срещана практика. Така че не мисля, че това са първите снимки, които се правят на нашата кола. Може би са първите, докато е вдигната с кран", завърши Хорнър.