Ферари официално обяви, че пилотът на отбора - Шарл Льоклер, е подписал нов договор с „черните кончета“. Новото споразумение на монегаска е дългосрочно, но не се споменава каква точно е неговата продължителност.

Льоклер се присъедини към Ферари в началото на 2019-а година. Тогава той стана първия и за сега единствен възпитаник на Академията за млади пилоти на Скудерията, който достига до отбора на „черните кончета“. В първата си година в Маранело той постигне две победи, включително с домашната за тима Гран При на Италия пред тифозите на „Монца“.

Последваха две трудни години през 2020-а и 2021-а преди Льоклер и Ферари да започнат много силно новата граундефект ера. В началото на 2022-а година монегсакът спечели две от първите три състезания за година, но последвалите грешки (пилотски и отборни) плюс слабата надеждност на Ферари му костваха шанса да се бори за първата си титла.

Неуспехите обаче не са повлияли на избора на Льоклер и това е причината той да удължи контракта си с тима от Маранело. Все още не е ясно дали същото ще стори и неговият съотборник Карлос Сайнц, чийто настоящ договор изтича в края на тази година.