Бившият пилот на Ферари Михаел Шумахер вероятно е във вегетативно състояние и шансът да се възстанови напълно е малък. Това мнение изрази известният неврохирург Ерих Риедерер. Той уточни, че легендата на Формула 1 прави малки крачки с чужда помощ, което е нещо ново от досегашните информации, които се появяваха в публичното пространство през последните години.

Gulliver/Getty Images
41 снимки

Седемкратният световен шампион получи ужасяваща травма на главата по време на ски инцидент през 2013 година на ваканция в Мерибел, Френските Алпи и оттогава насам семейството му се грижи за него в дома им край Женевското езеро, след като прекара шестмесечна кома в болница.

Миналата седмица бившият началник на Ферари Жан Тод, който е един от малкото хора, които имат достъп до Шуми, сподели, че 51-годишният германец продължава да се бори.

19 снимки

Това вдъхна надежда сред милионите почитатели на Михаел, но Риедерер, който не е свързан лично със случая на големия шампион, изказа мрачна прогноза.

„Мисля че е във вегетативно състояние, което означава, че е буден, но не реагира. Диша, сърцето му бие, вероятно става и прави малки крачки с помощта на друг, но не повече. Смятам че това е максимумът за него. Има ли някакъв шанс да го видим такъв какъвто беше преди инцидента? Не мисля“, заяви специалистът в документален филм по френската телевизия „TMC”.