Двукратният световен шампион Макс Верстапен отново се забърка в скандал по време на състезателния уикенд от Формула 1 в Азербайджан. В събота се проведе първия спринт за сезона, а в него Макс се удари с Джордж Ръсел.

На нидерландеца му се наложи да кара с щети по колата цели 17 обиколки, тъй като инцидентът се случи още на първи завой след старта. Все пак спринтът продължи и да, Макс не успя да се бори за победата, но завърши трети, а неговия сътборник Чеко Перес спечели. След финала обаче Верстапен и Ръсел бяха хванати в една разправия, като нидерландеца бе инициатор. Той отиде при пилота на Мерцедес, за да потърси обяснение, имаше и кратка размяна на думи, която завърши с усмивка на Макс и следното: "Следващият път очаквам същото и от мен".

Пилотът на Ред Бул е уверен, че грешката е на британеца. Късно след квалификацията и двамата дадоха редовните си интервюта, като Ръсел изобщо не отстъпи на двукратния шампион.

"Бях изненадан, помислих си, че идва да ме поздрави за доброто състезание и битката. От моя гледна точка аз вече бях от вътрешната страна и завоя беше мой. Не очаквах, че той ще се опита да задържи позицията от външната страна. Още от 8-годишен и в картинга знаеш, че когато си от вътрешната страна в края на завоят, то завоят е твой. И ако минаваш от външната страна поемаш риск. Аз съм тук да се боря и да печеля, няма просто да му помахам и да го пусна защото е Макс Верстапен в Ред Бул", коментира Джордж Ръсел.

Ситуацията, разбира се, бе разгледана и от нидерландския пилот след края на спринтовото състезание.

"Джордж е много добър в това да намира обяснения и извинения. Всички имахме студени гуми. Не мисля, че рискувах нещо с външната си позиция. Имах право да съм там, оставих му достатъчно място. За да вземете завоя в такава битка гума до гума трябва двамата да работите заедно, очевидно той не го направи", бе мнението на Макс Верстапен.

Днес предстои Гран При на Азербайджан, където Макс ще стартира втори зад Шарл Льоклер. Голямата надпревара започва в 14:00 и може да я гледате по DIEMA SPORT 3.