Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че той и неговият екип ще прекарат безсънна нощ в опит да намерят решения на проблемите, които споходиха болида му в двете петъчни тренировки преди Гран При на Унгария.

Състезанието на „Хунгароринг” е последното преди 3-седмичната лятна пауза в календара, така че е много важно за британеца най-малкото да съхрани преднината си от 17 точки пред основния си конкурент Себастиан Фетел (Ферари). Изгледите на този етап за Хамилтън обаче определено не са добри, защото на няколко пъти и неговата кола, и тази на съотборника му Валтери Ботас губеха сцепления в сесиите преди същинския уикенд.

Особено очевидни бяха проблемите им в петъчния следобед, когато Хамилтън и Ботас записаха съответно 5-и и 6-и резултати. „Ферарита и Ред Булите бяха много бързи и имат малко повече темпо от нас, така че през тази нощ ни чака малко работа”, заяви водачът в генералното класиране, който държи рекорда за най-много победи на „Хунгароринг” (5).

„Това е коварна писта, а гумите ни прегряваха. Съхранението на задните гуми беше най-големият ни проблем. Днешните температури и структурата на трасето – завой след завоя след завоя – наистина ни затрудни много по отношение на гумите. Нямаме време да ги оставим да се охладят.”

„Ще направим разбор на ситуацията и ще трябва да бръкнем надълбоко, за да направим точните промени. Дано през нощта стигнем до някаква идея и дано утре не вали, за да можем да тестваме промените”, допълни Хамилтън.

Гран При на Унгария ще може да проследите в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA тази неделя (29 юли) от 16,10. А утре ще може да проследите и квалификацията от 16 часа.