Март 2017 година. Гран При на Бахрейн. Победител – Себастиан Фетел.

Март 2018 година. Гран При на Бахрейн. Победител – отново Себастиан Фетел.

Най-много победи в Бахрейн - Себастиан Фетел (4).

Най-много победи в Бахрейн като отбор - Ферари (6).

Само тези прости факти поставят достатъчно напрежение върху Ферари и 4-кратния световен шампион преди поредното издание на надпреварата на пистата „Сахир”. Като прибавим и бледата продукция от „черните кончета” в Австралия, дошла след сериозна доминация в зимните тестове, ясно е, че ни чака поредният жежък уикенд, като не визираме само температурите насред пустинята.


Насладете се на целия състезателен уикенд в Бахрейн (29-31 март) чрез преките предавания на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.


Шефът на Ферари Матия Биното заяви преди Гран При на Бахрейн, че нужните корекции по колата вече са извършени, за да не се повторят сцени като изпреварването на Макс Ферстапен срещу Фетел, при което болидът на италианския тим изглеждаше тотално неконкурентен.

Самият германец надълго и нашироко обсъди непредсказуемите условия, типични за „Сахир”, и заяви, че тук толерансът за грешки е свит в много по-голяма степен спрямо която и да е друга писта от календара.

„На толкова високо ниво специалисти не попадат случайно. Всички добре разбират, че понякога грешки са възможни. Но като казвам „грешки”, на всички е ясно, че представянето на Ферари в Австралия (4-о и 5-о място – б.р.) не достигна до нивата, които там очакваха. Не мисля, че състезанието в Бахрейн ще промени нещо драстично в отбора на Ферари, но трябва да се отбележи, че ако някой иска Ферари да покаже най-доброто като тим, това трябва да са самите хора в отбора. Оставяме настрана феновете по целия свят и конкретни личности. Новина би било, ако Ферари продължат да страдат от трудности, които сами си създават. Колата е бърза, без каквито и да било съмнения. Ако говорим за динамиката, която Мерцедес показа в развитието си по време на тестовете и после в Австралия, тук всичко ще си проличи още от свободните тренировки. Не мисля обаче, че някой може да очаква Ферари да се срине и да продължи да отстъпва толкова драстично от Мерцедес”, заяви анализаторът Момчил Манчев във „Формула 1 токшоу”.