Ръководството на Мерцедес във Формула 1 няма да предприема никакви вътрешни действия във връзка с катастрофата между Люис Хамилтън и Нико Розберг, което лиши отбора от точки в Гран При на Испания.

Новината потвърди лично шефът Тото Волф, който се върна назад в историята и припомни друг подобен случай от преди 2 години.

„Ние продължихме напред след Спа 2014-а, тогава и ситуацията в отбора беше много по-различна“, каза австриецът.

Неделният сблъсък прекъсна серията от 7 поредни победи на Розберг, който е все така убедителен лидер в класирането. Естествено, германецът не беше никак доволен след случилото се, а същото важеше и за Хамилтън в Белгия преди два сезона. Тогава двамата се удариха във втората обиколка, като Нико носеше по-голямата вина. Някъде оттогава отношенията между двамата съвсем охладняха.

„Като продължаваме да им даваме шанс да се борят един срещу друг, беше ясно, че ще има и такива моменти. Ние все така няма да се месим. Много по-важно е как ще се справим с този инцидент, трябва да се покажем като отбор. Имаме страхотен дух, макар и в последните стартове да имаме много възходи и падения“, добави Волф.