Мерцедес няма „План Б“ в случай на евентуално напускане на Люис Хамилтън. Според Тото Волф, отборът от Бракли не разполага с резервен вариант ако седемкратният световен шампион реши да се оттегли след приключването на настоящия сезон.

Настоящият договор на Хамилтън изтича в края на 2023 г. Малко преди началото на настоящата кампания Волф каза, че вече е започнал разговори с британеца за удължаване на неговия престой в Мерцедес.

За момента двете страни така и не постигат ново споразумение. Говори се, че Хамилтън не бърза да преподписва с германския производител. Седемкратният световен шампион най-вероятно ще изчака да види как ще се развие сезон 2023 за Мерцедес. За момента германският производител отново има сериозно изоставане от Ред Бул. Самият Хамилтън призна, че изпитва затруднения с автомобила W14 и не се чувства комфортно в кокпита. Освен това той не е харесал и предложеното му възнаграждение.

Волф разкри, че не отделя почти никакво време за разработване на „План Б“ в случай че Хамилтън избере да се оттегли в края на годината.

„Това може да звучи малко наивно, но наистина ми е трудно да мисля за План Б, ако План А все още е моят фаворит“, сподели Волф пред британското издание Аутоспорт.

„Не искам да водя дискусии с други пилоти, защото съм щастлив с тези, които са в отбора. Това е сигурно. В момента нямаме план Б и искаме само Люис“, добави шефът на Мерцедес.