Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас не смята, че „сребърните стрели” трябва лековато да бъдат считани за фаворитите на идното Гран При на Франция. Финландският пилот споделя, че Ферари е надградила във всеки един компонент своя болид, а Мерцедес е длъжен да отговори на предизвикателството в близко бъдеще.

Шефът в германския тим Тото Волф заяви, че категоричната победа на Себастиан Фетел в Канада е предупредителен сигнал за отбора, който трябва да защити титлата си.

„Състезанието във Франция е много различно – гумите, стилът на каране. Хубавото е, че ще разчитаме на нов двигател, от който ние се нуждаехме, за да триумфираме в Монреал”, сподели Ботас, който финишира в Северна Америка на място зад победителя Фетел.

„Надявам се да надградим още повече, защото всеки тим се развива, а надпреварата ще става все по-тежка. Отидохме в Канада с нагласата, че пистата е лека за нас. Дойдохме със стария двигател, мислейки, че ще имаме добри шансове за успех. Но не се получи така и всичко го видяха. Сега трябва да работим здраво. Със сигурност не влизаме като фаворити в надпреварата на Франция”, продължи Ботас.

Ботас продължи със съжденията си за Канада, като заяви, че не може да бъде винен само двигателя за слабото състезание на „сребърните стрели”. „Гледайки другите коли, е нужно да се подсилим на трасетата, които имат много завои. Пример е Монако, където също бяхме далеч от лидера”.

Всички тренировки и квалификации може да наблюдавате идния уикенд по DIEMA SPORT 2.