В началото на 2022 година Макс Верстапен подписа един от най-дългосрочните договори в историята на Формула 1, обвързвайки се с Ред Бул до края на сезон 2028. Въпреки този дълъг контракт на нидерландеца от време на време се появяват спекулации, че той може и да си тръгне от Милтън Кийнс.

Неговият мениджър Реймонг Вермюлен обаче заяви, че неговият клиент категорично няма намерение да се разделя с настоящия си тим и добави, че зависи от неговите съперници да го настигнат.

„Защо Макс ще иска да сменя отбора си в тази ситуация? Нямаме интерес в подобно нещо. Но светът е малък, всеки говори с всеки, но ние имаме добра ангажираност до края на 2028 година. Както виждате Макс е във формата на живота си, кара без напрежение. Зависи от неговите съперници да го настигнат и да се опитат да го победят“, заяви Вермюлен пред списанието FORMULA 1.

Той също така добави, че възнамеря да продължи да работи само и единствено с Верстапен.

„Аз съм много ясен в това отношение и ще продължа да работя ексклузивно с Макс. Нямам времето и енергията да се занимавам с други неща. Макс ми е като семейство, познавам го откакто е роден. Отношенията ми с него са много специални. Нямам как да работя със същата енергия за някой друг и няма да го правя“, обясни Вермюлен.