Отборът от Формула 1 Макларън ще се опита да продаде своята модерно изглеждаща централа или ще я отдаде под наем за дългосрочно набиране на пари и намаляване на дълговете на тима, заяви в събота главният изпълнителен директор на екипа Зак Браун.

Американецът заяви репортери в Zoom call преди Гран При на Тоскана, че това е директен опит за финансова намеса в състоянието на клуба.

"Ние сме вложили много пари в това сдание и това не е особено продуктивно използване на средствата за хора като нас, които искат да печелят от своя си бизнес. И защо тези пари трябва да стоят там, вложени в една недвижима собственост? Ние не сме компания, която се занимава с недвижими имоти, заяви още шефът на Макларън, относно спортния център в Уокинг, разработен от Нормън Фостър.

Макларън назначи бившия бос на компанията за алкохол Diageo Пол Уолш като изпълнителен директор през март, когато актуалните акционери събраха 300 милиона паунда от собствени източници допълнителен капитал, за да подпомогнат и контролират преструктурирането. На производителя на спортни автомобили сериозно повлия и COVID-19 пандемията, тъй като продажбите им намаляха и производството реално спря по-рано тази година.

Групата също така осигури и 150 милиона паунда от Националната банка на Бахрейн през юни. Всичко това наложи да се търсят свежи средства за погасяването, като един от вариантите е продажбата или преотдаването на базата. А Пол Уолш има за задача да преструктурира и управлява дълга./БТА


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.