Отборът на Макларън получава уникален шанс да постигне своята втора победа за сезон 2024 във Формула 1 на днешната Гран При на Унгария. Ландо Норис и Оскар Пиастри, пилоти на британския екип, ще стартират от първите две позиции на стартовата решетка, предоставяйки на Макларън златен шанс за успех.

Тази ситуация е особено значима за Макларън, тъй като отборът не е окупирал първата редица от Гран При на Бразилия през 2012 година насам. Тогава Люис Хамилтън и Дженсън Бътън бяха пилоти на Макларън, а победата на „Интерлагос“ бе постигната от Бътън, която остана последната му във Формула 1.

Днешното състезание в Унгария предлага на Макларън възможност да повтори този успех. След впечатляващото представяне в тренировките, надеждите на отбора са високи и потенциалът за успех изглежда реален.

Въпреки това, не бива да се забравя, че Макс Верстапен е сериозен съперник. Трикратният световен шампион ще стартира от трета позиция и, макар да заяви след квалификацията, че не се вижда като фаворит, неговите способности и опит го правят опасен противник.

Днешната Гран При на Унгария се очертава като напрегнато и вълнуващо състезание, предоставяйки на Макларън шанс да напише нова глава в историята си и да докаже своята конкурентоспособност през сезона.