Отборът на Макларън във Формула 1 ще направи още нововъведения по колата си за Гран При на Монако. Този ход е част от голямото подобрение, което тимът иска да постигне.

Първите резултати от него се видяха в Испания, където оранжевите болиди излязоха с ново предно и задно крило, под и други елементи по конструкцията. Фернандо Алонсо постигна най-доброто си представяне в квалификациите, като стигна до 7-ото място на стартовата решетка.

Ъпгрейдите действително помогнаха за подобряването на аеродинамиката, което беше доста слаб елемент за Макларън до този момент. „Вече реконструирахме и изградихме отново отбора, а сега операциите ни започват да се получават много, много по-добре”, каза състезателният директор Ерик Булие.

„Можете да видите резултатите. Новите елементи пасват на 95 процента. С новите регулации ние можем да извлечем много от всяко минаване през въздушния тунел. Виждаме големия потенциал.”

„Не просто се надяваме – знаем, че на пистите, където мощността на двигателя има по-малка роля, можем да финишираме в зоната на точките”, допълни французинът.