Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън спомена по време на Гран при на Русия, че се опитват да го забавят, след като получи две наказания от по 5 секунди за нерегламентирани тренировъчни стартове преди състезанието. След като завърши трети в Сочи той каза, че се опитват да го спрат.

30 снимки

„Трябва да видя какви са правилата и какво точно съм сбъркал. Почти съм убеден, че никой никога преди не е получавал две петсекундни санкции за нещо толкова абсурдно. Не съм застрашил когото и да е. правил съм го на милион писти през годините и никога не е било поставяно под въпрос. Но положението е такова, каквото е.“

„Може да се очаква. Опитват се да ме спрат, нали?“, заяви Хамилтън.

При излизането си от пита англичанинът попита екипа си може ли да направи тренировъчния старт в края на питлейна и получи утвърдителен отговор. Когато обаче Хамилтън задава въпроса си, инженерите не могат да го видят. Те сметнали, че той иска да се премести малко, а не до самия изход на питлейна, откъдето е дошло неразбирателството.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.