Световният шампион Люис Хамилтън записа най-добра обиколка по време на третата свободна тренировка преди Гран при на Унгария от Формула 1, с което тримата водещи пилоти в шампионата се наредиха с първи места в трите сесии.

Хамилтън записа време 1:16.826 минути на 4.381-километровата писта "Хунгароринг" - най-доброто до момента през състезателния уикенд. Пилотът на Ред Бул Макс Ферстапен бе с 0.088 секунди по-бавен, а Валтери Ботас изостана с 0.229. Той обаче завъртя бързата си обиколка рано и разликата с Хамилтън реално е по-малка, отколкото изглежда.

Серхио Перес с Ред Бул загуби скорост в края на тренировката и бе изпреварен от двата болида на Ферари, управлявани от Карлос Сайнс и Шарл Льоклер. Пилотът на Макларън Ландо Норис също завърши пред Перес с шесто място.

Мик Шумахер претърпя катастрофа с удар в предпазните ограждения около завой №11 и от отбора му обявиха, че все още не е ясно дали той ще кара в квалификациите. Те започват в 16:00 българско време, но германецът се измъкна невредим от инцидента.