Пилотът Шарл Леклер изказа първото си мнение за поведението на новия болид на Ферари SF-24, с който той и Карлос Сайнц ще се състезават в хода на сезон 2024 във Формула 1.

Двамата получиха шанс да изпробват новото произведение на дизайнерите в Маранело по време на филмовият ден, който Скудерията организира във вторник. По традиция той се проведе на пистата „Фиорано“, която се намира непосредствено до фабриката на отбора в Маранело.

„Опитвам се да си спомня“, отговори Леклер, когато бе помолен да сравни инсталационните обиколки с SF-24 с тези с SF-23 от преди година.

„Спомням си, че след първата обиколка или първите 3 и 4 не бях много доволен с поведението на колата. Тя беше много, много трудна за каране. Тази година усещането е много по-добро. Но трябва да уточня, че това не казва нищо за това колко конкурентна ще е колата ни. Ако другите отбори са направили по-голяма стъпка напред то комфорта в управлението може да се окаже за сметка на скоростта. Така че от гледна точка конкурентността е много трудно да кажем къде ще сме спрямо другите. Но мога да кажа, че усещането е по-добро от миналата година“, заяви Льоклер.